Kalanduse teabekeskus koostöös Veterinaar- ja Toiduameti toiduosakonnaga korraldab
teisipäeval, 10. novembril 2020 kell 10–15.30 Tartus Dorpati konverentsikeskuse Baeri saalis (Turu 2, TASKU)
toiduseaduse sätteid tutvustava teabepäeva.
Osalema on oodatud kala ja kalatoodete käitlejad ja turustajad, rannakalurid ja kalandusettevõtjad Peipsi ja Võrtsjärve kalanduspiirkonnast.
Ajakava, käsitletavad põhiteemad, lektorid
10.00 – 10.15 Kogunemine, registreerumine, tervituskohv
10.15 – 12.00
- Toiduhügieeni üldnõuded, sh väikekäitlejate määrus – Jaana Oona, Veterinaar- ja Toiduamet
- Eraelamus toiduvalmistamine – Kersti Ehandi, Veterinaar- ja Toiduamet
12.00–12.30 Kohvi- ja energiapaus
12.30–14.00
- Kalandustoodete säilivusaegade määramine – Kersti Ehandi, Veterinaar- ja Toiduamet
- Kalandustoodete turukorralduslikud nõuded – Ave Raie, Veterinaar- ja Toiduamet
14.00–14.15 Kohvipaus
14.15–15.30
- Kalandustoodete märgistuse nõuded – Tiiu Rand, Veterinaar- ja Toiduamet
- E-kaubandus, sh toodete müük Facebookis – Marii-Heleen Juks, Veterinaar- ja Toiduamet
Ajakava võib muutuda sõltuvalt esitluste ja arutelude kestusest.
Elektroonsed teabematerjalid saadetakse teabepäeva toimumise järgselt osalejate e-aadressile. Vajalik on eelnev registreerumine.
Lisateave, teemakohased küsimused ja registreerumine 5. novembri kella 12ks
koolitusspetsialist Ave Menetsi aadressil ave.menets@ut.ee.
Seminariruumi valikul on lähtutud osalejatele tervisliku vahekauguse võimaldamisest, tagatud on desovahendite olemasolu.
Kalanduse teabekeskus koostöös Eesti Maaülikooliga korraldab
esmaspäeval, 16. novembril kell 10–15.30 Tartus
koolituse
“Tootmishügieen põhifookusega listeeriabakteri ennetamisel. Enesekontrolliplaani praktiline koostamine”.
Aeg ja koht: 16.11.2020 kell 10–15.30 (tervituskohv 9.30–10.00) Tartus, seminariruum täpsustamisel
Koolituse põhieesmärgiks on värskendada olemasolevaid ja saada uusi teadmisi listeeriabakteri ennetamiseks ning tootekäitlemisel vajaliku enesekontrolliplaani koostamise ja juurutamise etappidest.
Sihtrühm: Peipsi ja Võrtsjärve kalanduspiirkonna rannakalurid, kalatoodete väikekäitlejad ja/või turustajad (kuni 20 osalejat)
Teemad ja lektorid. Ajakava
9.30–10.00 Kogunemine ja registreerumine. Tervituskohv ja suupisted
10.00–12.30 Tootmishügieen põhifookusega listeeriabakteri ennetamisel (prof Mati Roasto, Eesti Maaülikool)
10.00–11.15
– Toidu- ja tootmishügieeni olulisus ning seda mõjutavad tegurid
– Kala ja kalatoodete ohutus
11.15–11.30 Kohvipaus
11.30–12.30
– Listeria monocytogenes´i olulisus tootmishügieeni ja toiduohutuse tagamisel
– Kuidas ennetada Listeria monocytogenes´iga seonduvaid ohte
12.30–13.00 Kerge eine
13.00–15.30 Enesekontrolliplaani praktiline koostamine (Katrin Laikoja, Eesti Maaülikool)
13.00–14.15
– HACCP-põhise enesekontrolliplaani koostamine ja juurutamine
– Juhendid ja abimaterjalid
– Eeltingimusprogrammid: koostamine, juurutamine, tõendamine
– HACCP: etapid ja põhimõtted, seire
14.15–14.30 Kohvipaus
14.30–15.30
– Enesekontrolliplaani toimimise tõendamine, ülevaatus/siseaudit
Koolituse täielikult läbinutele väljastatakse digitaalne Eesti Maaülikooli täiendusõppe tõend.
Koolitus on osalejatele tasuta, vajalik on
REGISTREERUMINE 12. novembriks aadressil ave.menets@ut.ee.
Koolitustõendi väljastamiseks vajalikud andmed: osaleja ees- ja perenimi, isikukood, e-aadress palun saata registreerumisel.