IV ja V Peipsi Järvefestival

IV ja V Peipsi Järvefestival

Koostööprojekti 83401900018 tulemusaruanne

Koostööpartnerid: MTÜ Jõgevamaa Koostöökoda, MTÜ Tartumaa Arendusselts, MTÜ Piiriveere Liider, MTÜ Peipsi-Alutaguse Koostöökoda     

Koostööprojekti sihtrühm: Projekti tegevuspiirkonna ettevõtjad ja kohalikud aktivistid; kogukonnad, kohalikud omavalitsused,  arendusorganisatsioonid ja koostöövõrgustikud; piirkonna elanikud, külastajad.

Koostööprojekti periood:

Projektitaotluse ja ürituse ettevalmistamine ja läbiviimine: mai 2019 – august 2020

IV Peipsi Järvefestival 08.-14.07.2019

V Peipsi Järvefestival 11.-18.07.2020

Koostööprojekti eesmärk: külastajatele tutvustada Peipsi järve ja piirkonda tavapärasest märksa põnevamal moel. Peipsi Järvefestivali on mööda Peipsi sadamaid järve põhjaotsast lõunasse kulgev kultuuridessant, tutvustades külalistele Peipsi järve, selle ajalugu ja propageerides järel laevatamist.

Koostööprojekti tegevused: 2019. aastal läbis Järvefestival seitset ja 2020. aastal kaheksat Peipsi ja Suur-Emajõe sadamat. Igal päeval toimusid sadamates erinevad tegevused – õpitoad, esinemised, kohaliku toidu, toodete ja käsitöö laat. Päeva lõpetas igas sadamas tasuta kontsert. Lisaks toimusid mõlemal aastal Räpina sadamas purjeregatid. 2020. aastal toimus Piirissaare süstamatk. Külastajatel oli võimalik teha sõite järvele lodi Jõmmuga ja ka teiste alustega.

Projekti tulemused:. Mõlemal aastal külastas Peipsi Järvefestivali hinnanguliselt 7500 inimest

Kasvab külastajate teadlikus Peipsi järve kasutamise võimalustest, kohalikest traditsioonidest, kultuuride erinevusest ning kohalikust toidukultuurist. Kasvanud on Peipsimaa teenusepakkujate arv, teenuste mitmekesisus ja koostöö teenusepakkujate, samuti kogukondade, vahel.

Info (päevakavad, galerii jms.) festivali kohta: http://www.peipsifestival.ee

Scroll to Top