Living Lakes konverentsil osalemine

Koostööprojekt 834019790078 tulemusaruanne

Koostööprojekti nimetus: Living Lakes konverents

Koostööpartnerid: MTÜ Võrtsjärve kalanduspiirkond

Koostööprojekti sihtrühm: Konverents on suunatud järvede ja märgalade sidusrühmadele, sealhulgas majandussektori ettevõtted, kes saavad kasu vahetult järvede ökosüsteemis teenustest (nt turism, toit), põllumajandustootjad ja kalurid, haldusasutused ja poliitilised otsustajad kohalikul ja piirkondlikul tasandil, teadusasutused, valitsusvälised organisatsioonid ja muud kohalike kogukondade esindajad.

Koostööprojekti algus- ja lõppkuupäev: 5-10.05.2019

Koostööprojekti kirjeldus ja eesmärk: koostööprojekti eesmärgiks on osavõtt XV rahvusvahelisest Living Lakes konverentsist Hispaanias, Valencias 5-10.05.2019. Konverentsi teemaks on järvede ja märgalade taastamine ning valitsusvälise ja erasektori koostöö kliimamuutuste leevendamisel ning tegevusplaanide väljatöötamisel.

Elluviidud tegevused: 6.-9. maini toimus Living Lakes võrgustiku 15. rahvusvaheline konverents, mille motoks oli „märgaladeta maailm on veeta maailm“. Konverentsist võttis osa ligi 200 delegaati 41 riigist, sealhulgast Eestist kolm inimest Võrtsjärve ja kolm inimest Peipsi kalanduspiirkonnast. Valencias toimunud ürituse peamised teemad olid partnerlussuhete edukas toimimine järvede ja märgalade säästvas majandamises. Lisaks keskenduti strateegiatele ja konkreetsetele meetmetele kliimamuutustega kohanemiseks. Arutleti järve- ja märgalade majandamise ökoloogiliste, majanduslike ja sotsiaalsete mõõtmete üle (nt vee jalajälg, väljakutsed ja edukad näited järvede kaitsel, ökosüsteemi teenuste eest maksmine jne.). programm oli tihe ja huvitav, lisaks kohtuti ja saadi rohkesti uusi kontakte üle maailma. Samuti toimus külastus L’Albufera märgalale, mis on Living Lakes Hispaania partner. L’Albufera asub otse Valencia linna (700 000 elanikku) külje all ning see on rikkaliku ökosüsteemiga märgala, mis on ka tähtis rändlindude peatuspaik ning kalastus- ja põllumajanduspiirkond,

Koostööprojekti tulemus: Living Lakes konverentsil osalesid Peipsi kalanduspiirkonnast Kersti Oja MTÜ Peipsi Kalanduspiirkonna Arendajate Kogust, Margit Säre Peipsi Koostöö Keskusest ning Tanel Pirk OÜ Puukujurid.

Scroll to Top