Sloveenia ja Horvaatia kalanduspiirkondade koolitusreis

Koostööprojekti 834018790070 tulemusaruanne

Koostööprojekti nimetus: : „MTÜ Peipsi Kalanduspiirkonna Arendajate Kogu ja MTÜ Võrtsjärve Kalanduspiirkonna Sloveenia ja Horvaatia kalanduspiirkondade koolitusreis“

Koostööpartnerid: MTÜ Võrtsjärve Kalanduspiirkond

Koostööprojekti sihtrühm: MTÜ Võrtsjärve Kalanduspiirkonna ja MTÜ Peipsi Kalanduspiirkonna Arendajate Kogu liikmed ja liikmete esindajad.

Koostööprojekti periood: 1.03.19 – 12.06.19 (koolitusreis 20.-27.05.2019)

Koostööprojekti eesmärk: tutvuda Sloveenia ja Horvaatia kalanduspiirkondade ettevõtmistega, et teada saada, kuidas toimib kalandusega seotud toodete ja teenuste arendamine ning kuidas on korraldatud ettevõtjate, omavalitsuste ja organisatsioonide vaheline töö ja koostöövõrgustike toimimine ning milliseid projekte on EMKF toel piirkondades rahastatud.

Koostöö sisu on õppereisi käigus nii kalandusalase kui ka kalandusvälise (nt turism, kohalik toit jms) sh kalurkonnale püügivälisel ajal alternatiivtegevusi võimaldava info ning teabe vastastikune vahetus.

Koostööprojekti mõju avaldub eelkõige selles, et anda piirkonnas tegutsevatele rannakaluritele ja kalandusega tegelevatele ettevõtjatele võimalus omandada piiriüleseid kalandusvaldkonna teadmisi ja kogemusi. Samuti saada uusi ideid kuidas enda püütud kala ise väärindada ja sellest valmistatud toodete müügist suuremat tulu teenida.

Projekti tulemused:

Peipsi kalanduspiirkonnast osales õppereisil 18 isikut, Võrtsjärve piirkonnast 15 isikut.

Osalejad said hea ülevaate kalanduse traditsioonidest Sloveenias ja Horvaatias. Tutvuti kalapüügi aluste ja püügivahenditega ning kala otseturustamise võimalustega.

Scroll to Top