Saaremaa ja Peipsi kalanduspiirkondade vastastikused õppereisid

Koostööprojekt 834017780020 tulemusaruanne

Koostööprojekti nimetus: “Saaremaa ja Peipsi kalanduspiirkondade vastastikused õppereisid”

Koostööpartner: Mittetulundusühing Saarte Kalandus

Koostööprojekti sihtrühm:Koostööprojekti sihtrühmaks on piirkondade kalurid ja ettevõtjad, kuid ka kohalike omavalitsuste ja vabaühenduste esindajad.

Koostööprojekti periood: Saaremaa kalanduspiirkonna esindajate õppereis Peipsi kalanduspiirkonda toimus ajavahemikul 23. – 26. 08. 2017. a (osalejate arv 20).

Peipsi kalanduspiirkonna esindajate õppereis Saaremaa kalanduspiirkonda toimus ajavahemikul 05. – 07. 12. 2017. a (osalejate arv 40)

Koostöö sisu: õppereiside käigus tutvuti kalanduspiirkondade tegevustega ja vahetati ning omandati nii kalandusalase kui ka kalandusvälise (nt turism, kohalik toit jms) sh kalurkonnale püügivälisel ajal  alternatiivtegevusi võimaldavat teavet Koostöö käigus viis Saaremaa kalanduspiirkond oma piirkonna esindajad õppereisile Peipsi piirkonda ja Peipsi kalanduspiirkonna esindajad külastasid Saaremaa piirkonda. Vastastikku korraldati kaks ühist infoseminari.

Koostöö eesmärk: arendada vastastikust teadmiste ülekannet, tagamaks piirkondades olemasolevate kompetentside ja piirkonnas tegutsevate kalurite ning nii kalandus- kui ka teiste ettevõtete jätkusuutlik tegevus ning tõsta piirkondade inimeste õppe- ja arendustegevuse tulemuslikkust. Osalejad õppisid praktiliste kogemuste näitel  kuidas toimub kalandusega seotud toodete ja teenuste turundamine ning müügitöö korraldamine, majandustegevuste mitmekesistamine kalapüügivälisel ajal jms kahes erinevas kalanduspiirkonnas.

Koostööprojekt viidi ellu Saaremaa ja Peipsi kalanduspiirkondades.

Projekti tulemused: kokku osales õppereisil 60 isikut. MTÜ Saarte Kalandus 20 osalejat ja MTÜ Peipsi Kalanduspiirkonna Arendajate Kogu 40 osalejat. Õppereisidel osalejad said vahetu kogemuse kaudu tutvuda üksteise projektinäidetega. Õppereisidel kogetu andis rannakaluritele ja teistele kalandusvaldkonnas tegutsevatele ettevõtjatele uusi ideid ja väljundeid kuidas enda püütud kala väärindada ning kuidas mitmekesistada rannakaluri tegevusi püügivälisel ajal. Samuti said KOV ja teiste kohaliku arengu strateegiat ellu viivate algatusrühmade esindajad vastastikuseid kogemusi, kuidas jätkusuutlikumalt avaldada mõju regionaalsele ja kodanikuühiskonna arengule. Tugevnesid Saaremaa ja Peipsi kalanduskogukodade omavahelised suhted.

Scroll to Top