Peipsi Kalanduspiirkonna Arendajate Kogu

  • Suurenda kirja suurust
  • Vaikimisi kirja suurus
  • Vähenda kirja suurust
Koostööprojektid

834017780020 tulemusaruanne

Prindi PDF

KOOSTÖÖPROJEKTI 834017780020 TULEMUSARUANNE

Koostööprojekti nimetus: “Saaremaa ja Peipsi kalanduspiirkondade vastastikused õppereisid”

Koostööpartner:

Mittetulundusühing Saarte Kalandus

Koostööprojekti sihtrühm:Koostööprojekti sihtrühmaks on piirkondade kalurid ja ettevõtjad, kuid ka kohalike omavalitsuste ja vabaühenduste esindajad.

Koostööprojekti periood: Saaremaa kalanduspiirkonna esindajate õppereis Peipsi kalanduspiirkonda toimus ajavahemikul 23. – 26. 08. 2017. a (osalejate arv 20).

Peipsi kalanduspiirkonna esindajate õppereis Saaremaa kalanduspiirkonda toimus ajavahemikul 05. – 07. 12. 2017. a (osalejate arv 40)

Koostöö sisu: õppereiside käigus tutvuti kalanduspiirkondade tegevustega ja vahetati ning omandati nii kalandusalase kui ka kalandusvälise (nt turism, kohalik toit jms) sh kalurkonnale püügivälisel ajal  alternatiivtegevusi võimaldavat teavet Koostöö käigus viis Saaremaa kalanduspiirkond oma piirkonna esindajad õppereisile Peipsi piirkonda ja Peipsi kalanduspiirkonna esindajad külastasid Saaremaa piirkonda. Vastastikku korraldati kaks ühist infoseminari.

Koostöö eesmärk: arendada vastastikust teadmiste ülekannet, tagamaks piirkondades olemasolevate kompetentside ja piirkonnas tegutsevate kalurite ning nii kalandus- kui ka teiste ettevõtete jätkusuutlik tegevus ning tõsta piirkondade inimeste õppe- ja arendustegevuse tulemuslikkust. Osalejad õppisid praktiliste kogemuste näitel  kuidas toimub kalandusega seotud toodete ja teenuste turundamine ning müügitöö korraldamine, majandustegevuste mitmekesistamine kalapüügivälisel ajal jms kahes erinevas kalanduspiirkonnas.

Koostööprojekt viidi ellu Saaremaa ja Peipsi kalanduspiirkondades.

Projekti tulemused: kokku osales õppereisil 60 isikut. MTÜ Saarte Kalandus 20 osalejat ja MTÜ Peipsi Kalanduspiirkonna Arendajate Kogu 40 osalejat. Õppereisidel osalejad said vahetu kogemuse kaudu tutvuda üksteise projektinäidetega. Õppereisidel kogetu andis rannakaluritele ja teistele kalandusvaldkonnas tegutsevatele ettevõtjatele uusi ideid ja väljundeid kuidas enda püütud kala väärindada ning kuidas mitmekesistada rannakaluri tegevusi püügivälisel ajal. Samuti said KOV ja teiste kohaliku arengu strateegiat ellu viivate algatusrühmade esindajad vastastikuseid kogemusi, kuidas jätkusuutlikumalt avaldada mõju regionaalsele ja kodanikuühiskonna arengule. Tugevnesid Saaremaa ja Peipsi kalanduskogukodade omavahelised suhted.

 

Koostööprojekti 834016780002 tulemusaruanne

Prindi PDF

Koostööprojekti nimetus: Peipsi ja Võrtsjärve kalanduspiirkondade arendamine läbi koolituse ning Šotimaa näitel

Koostööpartnerid: MTÜ Peipsi Kalanduspiirkonna Arendajate Kogu ja MTÜ Võrtsjärve Kalanduspiirkond

Koostööprojekti sihtrühm: MTÜ Võrtsjärve Kalanduspiirkonna ja MTÜ Peipsi Kalanduspiirkonna Arendajate Kogu liikmed ja liikmete esindajad.

Koostööprojekti periood: 23.märts – 25. mai 2017

Koostööprojekti eesmärk: saada nii teoreetilisi kui praktilisi teadmisi tootearenduse ja turustamise alal ning tutvuda Šotimaa kalanduspiirkondade ettevõtmistega, et teada saada, kuidas toimib kalandusega seotud toodete ja teenuste turundamine ja kauplemine ning traditsiooniliste oskuste „ärakasutamine“ müügitöö korraldamisel, samuti kuidas on korraldatud ettevõtjate, omavalitsuste ja organisatsioonide vaheline töö ja koostöövõrgustike toimimine.

Koostööprojekti tegevused:tootearenduse ja turustamise alane koolitus Eestis 23-24.märts 2017; õppereis Šotimaale, Dumfries & Galloway, North East Scotland (NESFLAG) ja Firth of Forth piirkondadesse 19.-25.mai 2017

Projekti tulemused:

Koolitusel märtsis osales Peipsi kalanduspiirkonnast 24 isikut, Võrtsjärve piirkonnast 17 isikut, lisaks MTÜ Peipsi Kalanduspiirkonna Arendajate Kogu tegevjuht (kokku 42)

Peipsi kalanduspiirkonnast osales õppereisil Šotimaale 20 isikut, Võrtsjärve piirkonnast 15 isikut, lisaks MTÜ Peipsi Kalanduspiirkonna Arendajate Kogu tegevjuht (kokku 36).

 

Toidumessil SÖÖMA 2017 osalemine

Prindi PDF

KOOSTÖÖPROJEKTI TULEMUSARUANNE

Koostööprojekti nimetus: Osalemine toidumessil SÖÖMA 2017.

Koostööpartnerid: MTÜ Hiiukala, MTÜ Läänemaa Rannakalanduse Selts, MTÜ Võrtsjärve Kalanduspiirkond, MTÜ Saarte Kalandus, MTÜ Virumaa Rannakalurite Selts, MTÜ, Liivi Lahe Kalanduskogu, MTÜ Harju Kalandus

Koostööprojekti sihtrühm: Kalanduspiirkondade toitlustusettevõtjad ja kala väiketöötlejad.

MTÜ Peipsi Kalanduspiirkonna Arendajate Kogust osalesid: AS Peipsi Kalamees, OÜ Peipsi Kalatööstus, OÜ Latikas, OÜ Peipus, OÜ Kalma Kaubandus.

Koostööprojekti periood: mess toimus perioodil 05.05.17. – 06.05.17.

Koostööprojekti eesmärk: Kalandusvõrgustiku ülese võrgustiku tugevdamine, mille tulemusena on võimalik ühiselt rannapiirkondade kala ja kalatooteid tutvustada laiemale avalikkusele. Anda ettevõtjatel võimalus pakkuda oma tooteid ja luua kliendikontakte.

Projekti tulemused: koostööprojekti tulemusel oli viiel Peipsi kalanduspiirkonna ettevõttel võimalus kahe päeval tutvustada oma tooteid Eesti suuremal toidumessil, samuti tugevdati olemasolevaid ja loodi uusi kontakte teiste piirkondade ettevõtjatega. Oluliseks tuleb pidada asjaolu, et kalanduspiirkonnad osalesid messil ühiselt (  ühine kujundus ja sarnased tootegrupid ). Ühine osalemine tagas kõikidele eksponentidele külastajate suure tähelepanu.

 



Viimane uudis

Kalanduse teabekeskus: kalasäilikute valmistamise õpiköök 28. märtsil Tartu Toiduakadeemias (Peipsi kalanduspiirkonnale)


Toimumisaeg: 28.03.2018 kell 11.00–15.00

Toimumiskoht: Tartu Toiduakadeemias Kastani 42 (I korpus III korrus)


Kalanduse teabekeskus korraldab kolmapäeval, 28. märtsil algusega kell 11 Tartu Toiduakadeemias kalasäilikute valmistamise õpiköögi Peipsi kalanduspiirkonna liikmetele.


Eesmärk: uute maitsete tutvustamine säilikute valmistamisel peamistest piirkondlikest püügikaladest

Metoodika: juhendaja näpunäidete toel 5-6 erineva säiliku valmistamine purki-vaakumisse-konservi

Juhendaja, retseptide autor: Tartu Ülikooli kohvik/lounge YliCooli looja ning peakokk Urpo Reinthal. Näpunäiteid jagab ka MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök eestvedaja Tauno Laasik.

Osalema on oodatud Peipsi kalanduspiirkonnas kalatoodete valmistamisega isiklikus majapidamises tegelevad ja/või seda kavandavad rannakalurid ja kalandusettevõtjad (kuni 20 osalejat).


Koolitus sisaldab tervituskohvi, energiapause ja osalejate käe all valminud kalasuupisteid ning on registreerunuile tasuta.


Registreerumine (kuni 19.03.2018 kell 12 või osalejate arvu täitumiseni pkak@pkak.ee)


Lisateave 5175 003, koolitusspetsialist Ave Menets


Korraldus on toetatud "Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi 2014–2020 rakenduskava" meetme 1.3 "Teadlaste ja kalurite koostöötoetus" vahendites